De felicitatiedienst, maar dan anders…

Weet u het nog? Bij een voorgenomen huwelijk of bij de komst van een kindje kwam er een dame van de felicitatiedienst op bezoek die je een doos overhandigde vol producten die bruidjes en aanstaande moeders kon helpen bij het maken van de juiste keuzes. Een goed initiatief, want zeker jonge, aanstaande (en vaak onervaren) moeders konden best wat hulp gebruiken. In al die jaren dat ik uitvaartverzorgster ben bleef ik mij verbazen over hoe weinig mensen nadenken over, een minstens zo belangrijk onderdeel van het leven, namelijk het einde.

Bij menig familie waar ik kom, nadat er iemand is overleden, valt het mij op, dat lang niet altijd duidelijk is wat de overledene gewenst zou hebben wanneer het om zijn of haar uitvaart gaat. En dat is jammer. Juist omdat het niet nodig zou moeten zijn. Want wat is er nou mooier om in goede gezondheid, als er nog niets aan de hand is, samen met uw naasten, bespreekbaar te maken wat nu eigenlijk uw wensen zijn? Is het geen fijne gedachte dat u weet dat na uw overlijden uw nabestaanden, zonder enige twijfel uw uitvaart kunnen vorm geven, zoals u dat had gewenst? Ik denk dat de meesten van u volmondig ja zullen zeggen. Maar hoe pak je dat dan op een ongedwongen en ontspannen manier aan?

De dame van de felicitatiedienst zat in mijn hoofd, daar wilde ik iets mee. Want net als een huwelijk en de geboorte van een kindje, is overlijden een wezenlijk onderdeel van het leven. Maar een uitvaart associëren met een felicitatiedienst dat werkt niet. Of toch wel? Want een mooi afscheid waar nabestaanden mee verder kunnen is best wel een felicitatie waard. Het draagt bij aan het rouwproces. En zo werd het idee van de Memory Box geboren. Maar… wat moest er dan in de Memory Box? Een mooie Memory Box vol foldermateriaal, daar zit niemand op te wachten. Er moest informatie inkomen die vooral bedoeld is om u na te laten denken over wat u wilt en wat u niet wilt, om u bewust te laten worden van de vele mogelijkheden die er zijn.

De Memory Box werd geboren.

Ik ging in gesprek met een aantal ondernemers uit mijn netwerk en vroeg hun of zij informatie over hun bedrijf in de Memory Box wilde stoppen. Ondernemers waar ik fijn mee samenwerk en die net als ik, kunnen bijdragen aan een mooi en warm afscheid. Ondernemers die met hun dienstverlening van toegevoegde waarde kunnen zijn. Als u de inhoud van de Memory Box samen met mij uitpakt en doorneemt ontdekt u vanzelf de thema’s die aan de orde komen bij een overlijden. U bespreekt ze en brengt op deze manier uw wensen in kaart. De Memory box kunt u, nadat hij is doorgenomen en gevuld is met uw laatste wensen, opbergen op een plek waar uw nabestaanden hem na uw overlijden kunnen vinden.

Voortbestaanden Box

De Memory Box is een stevige bewaarbox die na het overlijden kan worden gebruikt om alle dierbare herinneringen van de overledene in te bewaren. Zo heeft de Memory Box een dubbele functie. Wilt u de Memory Box aanvragen? Klik dan op deze website in het menu op gratis Memory Box en vraag hem aan. Of klik hier op: https://vankootenuitvaartzorg.nl/gratis-memory-box/