Uitvaartverzekering

U bent nooit verplicht de door uw verzekeraar aangeboden uitvaartondernemer te kiezen. U bent vrij in uw keuze. U kunt dus altijd een beroep op mij doen. Er zijn twee soorten uitvaartverzekeringen. Een kapitaal uitvaartverzekering en een natura uitvaartverzekering.

Kenmerken van een kapitaal uitvaartverzekering

– Nabestaanden hebben volledige vrijheid over het te besteden bedrag. Dit bedrag hoeft niet verplicht te worden besteed aan de uitvaart. Er is dus ook vrijheid in keuze over hoe de uitvaart wordt ingericht.

– Er is volledige vrijheid over de keuze van een uitvaartverzorger.

– De hoogte van het verzekerd bedrag kan vooraf bepaald worden. Zo kunt u dus voor een sobere of uitgebreide uitvaart kiezen.

– De nabestaanden moeten bij het regelen van de uitvaart zelfstandig een uitvaartverzorger inschakelen en alles in overleg met hem/haar invullen.

– In sommige gevallen kan het voorkomen dat de hoogte van het uitgekeerde bedrag op het moment van overlijden niet voldoende blijkt te zijn om de wensen in te vullen. De nabestaanden zullen dan bij moeten betalen. Zeker bij lang geleden afgesloten uitvaartverzekeringen kan dit het geval zijn.

 

Kenmerken van een natura uitvaartverzekering

– De uitvaart wordt precies zo geregeld als in de polis genoemd staat. Nabestaanden hoeven geen extra kosten te betalen, maar als nabestaanden andere wensen hebben, zal wel snel bijbetaald moeten worden.

– Nabestaanden zijn minder druk met het invullen van de uitvaart, het merendeel van het werk wordt hun direct uit handen genomen.

– Omdat het een pakketverzekering is kan er in principe alleen worden gekozen voor aangesloten uitvaartverzorgers. Wil je toch door een andere partij de uitvaart laten verzorgen, dan wordt er een bedrag uitgekeerd. Hiervan kunnen de gekozen diensten over het algemeen niet volledig betaald worden.

– De nabestaanden zitten meestal vast aan alle diensten die onderdeel zijn van het gekozen pakket, zelfs wanneer men van deze diensten geen gebruik wil maken. Er zal dan ook geen geld worden uitgekeerd.